PROAVLIO

Είσοδος για τη Μελέτη της Ημέρας

Εάν δεν έχετε ενημερωθεί για τα στοιχεία εισόδου, επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-8169522 & 210-8169597

 

 

Επισκεφτείτε τα 
Μοντεσσοριανά Σχολεία

1

______________________

 

Επισκεφτείτε την 
Παιδαγωγική Πρωτοπορία

2

 

______________________


Κατεβάστε την android εφαρμογή

του σχολείου μας και ενημερωθείτε
από το κινητό σας

app

 

 

______________________________


Πατήστε εδώ για να δείτε
τον κατάλογο των επιχειρήσεων 
και τις εκπτώσεις που παρέχονται 
στις οικογένειες των μαθητών
του σχολείου
.

_______________________________


Περιηγηθείτε στο σχολέιο μας
μέσω της εικονικής περιήγησης

virtual-tour-button

 

 

 


_
______________________________


ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ
 

Κάντε κλικ εδώ
για να δείτε διευθύνσεις Site
με όλες τις απαραίτητες
πληροφορίες 
για τις εργασίες σας
.
_______________________________

Όλοι οι οδηγοί
των αρχαιολογικών
μουσείων της Ελλάδας
για ηλεκτρονικό ξεφύλλισμα

 _______________________________

 Εάν δεν έχετε βρει κάποια 
από τα βιβλία του Οργανισμού
Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων,
μπορείτε να επισκεφθείτε
την ιστοσελίδα του Υπουργείου

http://digitalschool.minedu.gov.gr
_______________________________

Σύμφωνα με αποφάσεις του Υπ. Παιδείας και του εσωτερικού κανονισμού του σχολείου μας, δεν επιτρέπεται οι μαθητές να έχουν στους χώρους του σχολείου ή στο σχολικό λεωφορείο κινητό τηλέφωνο ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα καταγραφής και επεξεργασίας δεδομένων ήχου και εικόνας (π.χ. ρολόι ή στυλό με κρυφή κάμερα).

Επειδή όμως κατανοούμε ότι χρειάζεται ενδεχομένως να επικοινωνήσετε με το παιδί σας αφού έχει σχολάσει, παρακαλούμε πολύ, αν κουβαλάει  κινητό μαζί του, να το έχει απενεργοποιημένο (όχι στο αθόρυβο ή στη δόνηση ή σε λειτουργία πτήσης) και μέσα στην τσάντα του.

Οι καθηγητές, οι συνοδοί  και οι οδηγοί των σχολικών είναι υποχρεωμένοι να αφαιρούν το κινητό τηλέφωνο εάν αυτό εμφανιστεί  σε οποιονδήποτε από τους παραπάνω χώρους. Οι παραπάνω εργαζόμενοι δεν μπορούν να γνωρίζουν αν το παιδί ακούει μουσική από το κινητό του και σε κάθε περίπτωση θα το αφαιρούν και θα το παραδίδουν στη Διεύθυνση του σχολείου.

Προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις παρακαλούμε πολύ για τη συνεργασία σας. Σας υπενθυμίζουμε ότι κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου, τα παιδιά κι εσείς μπορείτε να επικοινωνείτε κάνοντας χρήση των σταθερών τηλεφώνων του σχολείου.

Θα θέλαμε επίσης να σας θέσουμε υπόψη ένα θέμα που συχνά εμφανίζεται στο προσκήνιο και είναι εξαιρετικά σοβαρό. Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία ασχολούνται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, Viber κ.α.).  Έχουν λογαριασμούς και επικοινωνούν μεταξύ τους σε καθημερινή σχεδόν βάση, ανταλλάσσοντας σχόλια και φωτογραφίες. Συχνά όμως αυτά τα σχόλια και η ανταλλαγή φωτογραφιών εκφεύγουν  από το πλαίσιο της κοσμιότητας, προσβάλλουν  και προκαλούν ενόχληση και άγχος σε άλλους μαθητές που τα δέχονται, επηρεάζοντας και το περιβάλλον τους. Επιπροσθέτως χάνουν πολλές ώρες από τα μαθήματά τους ενώ συχνά ξενυχτούν κρυφά, μπαίνοντας στο Facebook ή σε άλλα μέσα.

Σας ενημερώνουμε ότι η διαχείριση αυτών των καταστάσεων είναι εξαιρετικά δύσκολη και πιεστική σε αυτές τις ηλικίες. Το σχολείο δεν εγκρίνει τη χρήση αυτών των μεθόδων επικοινωνίας όπως πραγματοποιούνται, και σε κάθε ευκαιρία ενημερώνει τους μαθητές  για τη σοβαρότητα και τους κινδύνους που κρύβουν. Αναγνωρίζοντας όμως τη νέα αυτή «γλώσσα» επικοινωνίας συστήνει στους μαθητές του να διαθέτουν Μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία θα πρέπει να έχουν προηγουμένως αποδεχθεί τους «φίλους» ή «ακολούθους» με την επίβλεψη των γονέων τους.

Μπορείτε να ενημερωθείτε από σελίδες στο διαδίκτυο σχετικές με την ασφαλή του χρήση ώστε και εσείς από τη μεριά σας να γνωρίζετε πώς μπορείτε να παρακολουθείτε, να επιβλέπετε  και να αντιμετωπίζετε έγκαιρα ενδεχόμενες δυσάρεστες καταστάσεις. Το σχολείο μας , όπως και στο παρελθόν, έχει προγραμματίσει μια ενημερωτική ημερίδα από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στις  21.02.2018, προκειμένου οι μαθητές να ενημερωθούν για τη σωστή και ασφαλή χρήση του διαδικτύου καθώς και για τους κινδύνους που εγκυμονεί.

                                                                                                               

 

 

Pin It