+30 697 2209364, +30 210 8169522, +30 210 8169597                Πεύκων 13 Πλ. Βαρυμπόμπης και Ευκαλύπτων 16, 13677        

slider n5

________________________________
erasm

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ERASMUS+

________________________________
erasm________________________________

Επισκεφτείτε τα 
Μοντεσσοριανά Σχολεία

monte

______________________

 

Επισκεφτείτε την 
Παιδαγωγική Πρωτοπορία

protop

___________________________

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ  

Κάντε κλικ εδώ
για να δείτε διευθύνσεις Site
με όλες τις απαραίτητες
πληροφορίες 
για τις εργασίες σας
.
_______________________________

Όλοι οι οδηγοί
των αρχαιολογικών
μουσείων της Ελλάδας
για ηλεκτρονικό ξεφύλλισμα

 _______________________________

 Εάν δεν έχετε βρει κάποια 
από τα βιβλία του Οργανισμού
Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων,
μπορείτε να επισκεφθείτε
την ιστοσελίδα του Υπουργείου

http://digitalschool.minedu.gov.gr
_______________________________

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ARMABEY 2015 - ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ARMABEY - ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Όπως είναι γνωστό, το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα ARMABEY, που αποτελεί ένα διαπολιτισμικό πρόγραμμα, στο οποίο λαμβάνουν μέρος πέντε τουρκικά και τρία ελληνικά σχολεία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ARMABEY - ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Όπως είναι γνωστό, το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα ARMABEY, που αποτελεί ένα διαπολιτισμικό πρόγραμμα, στο οποίο λαμβάνουν μέρος πέντε τουρκικά και τρία ελληνικά σχολεία.

      Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, θα υποδεχθούμε τον Απρίλιο τους μαθητές των επτά σχολείων, διότι το πρόγραμμα ARMABEYθα διεξαχθεί φέτος στην Αθήνα.

Το πρόγραμμααυτό προβλέπει και ανταλλαγή εκπαιδευτικών μεταξύ των σχολείων. Την εβδομάδα που μας πέρασε, δυο καθηγήτριες εκ Τουρκίας που    διδάσκουν αγγλικά και γαλλικά, φιλοξενήθηκαν στην Αθήνα και ταυτόχρονα δυο καθηγήτριες δικές μας (αγγλικών και γαλλικών) φιλοξενήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδος δίδαξαν τις αντίστοιχες ώρες γαλλικών και αγγλικών στην Ελληνοαγγλική Αγωγή και στην Παιδαγωγική Πρωτοπορία. Η εμπειρία ήταν πολύ καλή και στα παιδιά φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα, γι’ αυτό και το σχολείο μας προτίθεται να τη συνεχίσει και του χρόνου. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε δυο μικρά κείμενα από την εμπειρία αυτή δυο μαθητριών της Β’ και Γ’ τάξης του γυμνασίου.

«Η εμπειρία της ανταλλαγής καθηγητών ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Θεωρώ ότι αντιμετωπίσαμε με σοβαρότητα την κυρία Sirin και απλά απολαύσαμε το μάθημά της. Ήταν πολύ καλή, ενώ μας έδωσε την δυνατότητα να εξασκήσουμε τα γαλλικά μας (που ήταν άλλωστε και ο μόνος τρόπος επικοινωνίας). Ελπίζουμε και η ίδια να έφυγε με καλές εντυπώσεις και ανυπομονούμε για την επόμενη ανταλλαγή καθηγητών μέσω του προγράμματος ARMABEY».

                                                                                                                               Εύη Τσάκαλη, Β’ Γυμνασίου

«Το σχολείο της Παιδαγωγικής Πρωτοπορίας, της Ελληνοαγγλικής Αγωγής και το Μοντεσσοριανό, εδώ και τρία χρόνια συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ARMABEY. Αυτή η εκδήλωση έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή μαθητές από την Ελλάδα και την Τουρκία με τον πολιτισμό της κάθε χώρας, μέσα από διάφορα project. Έτσι λοιπόν στα πλαίσια της τριήμερης εκδρομής του γυμνασίου το 2013, πραγματοποιήσαμε αυτή τη διαδικασία στη Θεσσαλονίκη, το 2014 στην Κωνσταντινούπολη, ενώ φέτος είναι η σειρά μας να φιλοξενήσουμε τα τούρκικα σχολεία. Φέτος λοιπόν το σχολείο μας αποφάσισε να πρωτοτυπήσει, φέρνοντας μια καθηγήτρια γαλλικών από την Τουρκία, την κυρία Sirin, να διδάξει τα παιδιά γαλλικά. Ανάμεσα στους τυχερούς ήταν και η δική μου τάξη. Αφού η κυρία μας καλωσόρισε, άρχισε το διασκεδαστικό κομμάτι της διδασκαλίας. Εκείνη μας έλεγε φράσεις στα τούρκικα και στη συνέχεια τα μετέφραζε, ενώ εμείς της “μάθαμε” ελληνικά. Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος της ώρας δουλέψαμε πάνω στο υλικό που μας είχε δοθεί. Η ίδια διαδικασία έγινε και στην Τουρκία με την κα Μαθιούδη. Προσωπικά, πιστεύω πως ήταν μια πολύ ωραία και εποικοδομητική εμπειρία και θεωρώ πως η ανταλλαγή αυτή θα πρέπει να γίνει και σε άλλα μαθήματα. Ανυπομονούμε να συναντήσουμε και τα παιδιά από κοντά».

                                                                                                                                     Εύα Φυτά, Γ’ γυμνασίου

Pin It

Please publish modules in offcanvas position.