+30 697 2209364, +30 210 8169522, +30 210 8169597                Πεύκων 13 Πλ. Βαρυμπόμπης και Ευκαλύπτων 16, 13677        

slider n5

________________________________
erasm

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ERASMUS+

________________________________
erasm________________________________

Επισκεφτείτε τα 
Μοντεσσοριανά Σχολεία

monte

______________________

 

Επισκεφτείτε την 
Παιδαγωγική Πρωτοπορία

protop

___________________________

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ  

Κάντε κλικ εδώ
για να δείτε διευθύνσεις Site
με όλες τις απαραίτητες
πληροφορίες 
για τις εργασίες σας
.
_______________________________

Όλοι οι οδηγοί
των αρχαιολογικών
μουσείων της Ελλάδας
για ηλεκτρονικό ξεφύλλισμα

 _______________________________

 Εάν δεν έχετε βρει κάποια 
από τα βιβλία του Οργανισμού
Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων,
μπορείτε να επισκεφθείτε
την ιστοσελίδα του Υπουργείου

http://digitalschool.minedu.gov.gr
_______________________________

Συμμετοχή της Γ' Γυμνασίου στο Διεθνές Πρόγραμμα WeCare

             Οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου του σχολείου μας συμμετέχουν φέτος στο Διεθνές Πρόγραμμα  “WeC.A.R.E.”.

             Οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου του σχολείου μας συμμετέχουν φέτος στο Διεθνές Πρόγραμμα "We.C.A.R.E.". Το πρόγραμμα αυτό οργανώνεται από την Εταιρεία Σχολικής και Οικογενειακής Συμβουλευτικής και Έρευνας καθώς και από το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πρόγραμμα αυτό έχει σκοπό να δημιουργήσει ένα διεθνές δίκτυο σχολείων που θα έχει τη μορφή κοινότητας, η οποία «νοιάζεται» και  «φροντίζει» τους ανθρώπους που  έχουν ανάγκη.

Μέσα από σύγχρονες θεωρητικές προσεγγίσεις και το εννοιολογικό πλαίσιο του μοντέλου παρέμβασης, ο απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι η προαγωγή της ψυχικής ευεξίας της σχολικής κοινότητας, η απόκτηση κινήτρων σχετικά με τη μαθησιακή διαδικασία, η αναγνώριση και η εξωτερίκευση των συναισθημάτων και η ψυχική ανθεκτικότητα, ειδικά στις δύσκολες περιόδους που βιώνουμε όλοι.

Στη δεύτερη φάση του προγράμματος τα παιδιά κλήθηκαν να δημιουργήσουν ένα βίντεο στο οποίο παρουσίασαν το πρόγραμμα και τους στόχους της τάξης τους και κατόπιν το ανάρτησαν στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου.

“WeC.A.R.E.”. Το πρόγραμμα αυτό οργανώνεται από την Εταιρεία Σχολικής και Οικογενειακής Συμβουλευτικής και Έρευνας καθώς και από το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πρόγραμμα αυτό έχει σκοπό να δημιουργήσει ένα διεθνές δίκτυο σχολείων που θα έχει τη μορφή κοινότητας, η οποία θα «νοιάζεται» και θα «φροντίζει» τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Μέσα από σύγχρονες θεωρητικές προσεγγίσεις και το εννοιολογικό πλαίσιο του μοντέλου παρέμβασης, ο απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι η προαγωγή της ψυχικής ευεξίας της σχολικής κοινότητας, η απόκτηση κινήτρων σχετικά με τη μαθησιακή διαδικασία, η αναγνώριση και η εξωτερίκευση των συναισθημάτων και η ψυχική ανθεκτικότητα, ειδικά στις δύσκολες περιόδους που βιώνουμε όλοι.

Pin It

Please publish modules in offcanvas position.